Margaret

Om inzicht te krijgen in de opvallende stijging van het aantal ‘ziekte van Lyme’ gevallen, onderzocht Wageningen Universiteit de tekenpopulatie in de natuur. In 10 jaar vingen en onderzochten Wageningen onderzoekers 122.000 teken, inclusief teken-larven en -nimfen. Het lijkt erop dat de tekenpopulatie blijft doorgroeien, want in de eerste helft van 2016 werd een record geteld aan tekenlarfjes. Mogelijk profiteerden de larfjes van de enorme groei van muizen (door de zachte winter) waar de teken zich aan het bloed voeden. Maar mogelijk óók door toename in natuur wandelaars. Op alle 13 onderzoeks- plekken bleken teken besmet te zijn met de Borrelia bacterie –de veroorzaker van de ziekte van Lyme. De besmettingsdichtheid variëert tussen 7,5-25%.
Conclusie studie
De onderzoekers concluderen dat overal in ons land waar teken kunnen leven er een risico is op het oplopen van een beet met Borrelia besmette teek. Het risico verschilt per gebied maar kan oplopen tot 25% in sommige gebieden. Per locatie was de jaarlijkse variatie in infectiepercentage gering. Het aantal teken per seizoen varieert wel sterk; de tekenpiek is in de zomer; juli-september als de teek een mens of dier zoekt om zich te voeden met bloed. In wintermaanden is het risico duidelijk lager maar niet helemaal afwezig.
Wees alert !
Daarom is het voor je gezondheid van groot belang dat je na een wandeling de familie controleert op tekenbeten. De incubatie tijd van een Lyme besmetting is 6-8 weken en indien er geen rode ring is ( EM) zijn er alleen griep achtige verschijnselen die op Lyme infectie kunnen aanwijzen. Wees dus alert !! Om je hiermee te helpen heeft CheckYourself speciaal de Lyme Testwijzer ontwikkeld die je kan helpen om te bepalen of een Lyme test zinvol voor jou zou kunnen zijn. Zie voor meer informatie Lymetestwijzer link.

Voor meer informatie :http://www.wur.nl/nl/nieuws/Tien-jaar-tekenvangsten-laat-stijging-aantal-teken-zien-met-grote-lokale-verschillen.htm

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578