Met de start van de lente begint ook het tekenseizoen. Wie in het groen werkt of recreëert, loopt een verhoogd risico op een tekenbeet. Regelmatig door een teek gebeten? Dan vaker meten!

LymePassport
Of u de ziekte van Lyme heeft, wordt getest door de aanwezigheid van antistoffen in uw bloed te meten. Alleen wanneer u vaak gebeten wordt door een teek, dan is de kans groot dat u al antistoffen in uw bloed heeft. Dit maakt het lastig om een nieuwe infectie vast te stellen en dat is juist belangrijk om blijvende schade aan het lichaam te voorkomen. Een jaarlijks onderzoek helpt enorm om een nieuwe Lyme-infectie tijdig op te sporen.

Niet iedereen krijgt kenmerkende symptomen
De ziekte van Lyme is lastig te herkennen. Niet iedereen die Lyme heeft, krijgt bijvoorbeeld de kenmerkende rode kring. Andere symptomen van de ziekte van Lyme kunnen ook aan andere infecties toegewezen worden. Bij vermoeidheid, hoofdpijn of een stijve nek na een tekenbeet wordt vaak niet meteen aan de ziekte van Lyme gedacht. Doe dan de LymeTestwijzer

Snelle diagnose bij Lyme belangrijk
Omdat de ziekte van Lyme lastig te herkennen is, ligt een verwaarloosde infectie ligt op de loer. Ongeveer 60% van de besmette personen zonder behandeling ontwikkelt ernstige, langdurige klachten (zoals onherstelbare zenuwschade en spier- en gewrichtspijn). Het is dus belangrijk om op tijd de juiste diagnose te stellen. Een jaarlijks onderzoek met het LymePaspoort helpt hier enorm bij.

Ontdek een Lyme-infectie op tijd met het LymePaspoort
Bij een Lyme test wordt dus gekeken of er antistoffen tegen deze infectieziekte aanwezig zijn in het bloed. Alleen als u deze al in uw bloed heeft, is het lastig vast te stellen of het om een nieuwe infectie gaat of een oude, al behandelde infectie. Om te kunnen bepalen of u een (nieuwe) Lyme-infectie heeft opgelopen, is het dus belangrijk om te weten of u al antistoffen in uw bloed heeft.

Daarom begint het LymePaspoort met een nulmeting. Hierbij wordt gekeken of u al antistoffen in uw bloed heeft: uw antistoffen-profiel. Vervolgens wordt er ieder jaar na het tekenseizoen een controlemeting gedaan. Door de nulmeting met de controlemeting te vergelijken kan een nieuwe infectie op tijd opgespoord worden. Dit geeft niet alleen uzelf, maar ook de huisarts zekerheid over uw Lyme-status.

 

Bestel direct uw LymePaspoort 74,95 € AANBIEDING 69,00 € incl. btw Ook direct na een tekenbeet!
Bent u gebeten door een teek, maar weet u uw antistoffen-profiel niet? Ook dan biedt het LymePaspoort uitkomst. Het duurt namelijk een aantal weken voordat uw lichaam antistoffen aanmaakt. Door direct na een tekenbeet te laten testen, weet u uw antistoffen-profiel. Vervolgens laat u zich na 4-6 weken weer testen. Zijn uw antistoffen gestegen, dan is de kans groot dat u een infectie heeft opgelopen.