Marlisa

Met de start van de lente begint ook het tekenseizoen. Wie in het groen werkt of recreëert, loopt een verhoogd risico op een tekenbeet. Regelmatig door een teek gebeten? Dan vaker meten!

LymePassport
Of u de ziekte van Lyme heeft, wordt getest door de aanwezigheid van antistoffen in uw bloed te meten. Alleen wanneer u vaak gebeten wordt door een teek, dan is de kans groot dat u al antistoffen in uw bloed heeft. Dit maakt het lastig om een nieuwe infectie vast te stellen en dat is juist belangrijk om blijvende schade aan het lichaam te voorkomen. Een jaarlijks onderzoek helpt enorm om een nieuwe Lyme-infectie tijdig op te sporen.

Niet iedereen krijgt kenmerkende symptomen
De ziekte van Lyme is lastig te herkennen. Niet iedereen die Lyme heeft, krijgt bijvoorbeeld de kenmerkende rode kring. Andere symptomen van de ziekte van Lyme kunnen ook aan andere infecties toegewezen worden. Bij vermoeidheid, hoofdpijn of een stijve nek na een tekenbeet wordt vaak niet meteen aan de ziekte van Lyme gedacht. Doe dan de LymeTestwijzer

Snelle diagnose bij Lyme belangrijk
Omdat de ziekte van Lyme lastig te herkennen is, ligt een verwaarloosde infectie ligt op de loer. Ongeveer 60% van de besmette personen zonder behandeling ontwikkelt ernstige, langdurige klachten (zoals onherstelbare zenuwschade en spier- en gewrichtspijn). Het is dus belangrijk om op tijd de juiste diagnose te stellen. Een jaarlijks onderzoek met het LymePaspoort helpt hier enorm bij.

Ontdek een Lyme-infectie op tijd met het LymePaspoort
Bij een Lyme test wordt dus gekeken of er antistoffen tegen deze infectieziekte aanwezig zijn in het bloed. Alleen als u deze al in uw bloed heeft, is het lastig vast te stellen of het om een nieuwe infectie gaat of een oude, al behandelde infectie. Om te kunnen bepalen of u een (nieuwe) Lyme-infectie heeft opgelopen, is het dus belangrijk om te weten of u al antistoffen in uw bloed heeft.

Daarom begint het LymePaspoort met een nulmeting. Hierbij wordt gekeken of u al antistoffen in uw bloed heeft: uw antistoffen-profiel. Vervolgens wordt er ieder jaar na het tekenseizoen een controlemeting gedaan. Door de nulmeting met de controlemeting te vergelijken kan een nieuwe infectie op tijd opgespoord worden. Dit geeft niet alleen uzelf, maar ook de huisarts zekerheid over uw Lyme-status.

 

Bestel direct uw LymePaspoort 74,95 € AANBIEDING 69,00 € incl. btw Ook direct na een tekenbeet!
Bent u gebeten door een teek, maar weet u uw antistoffen-profiel niet? Ook dan biedt het LymePaspoort uitkomst. Het duurt namelijk een aantal weken voordat uw lichaam antistoffen aanmaakt. Door direct na een tekenbeet te laten testen, weet u uw antistoffen-profiel. Vervolgens laat u zich na 4-6 weken weer testen. Zijn uw antistoffen gestegen, dan is de kans groot dat u een infectie heeft opgelopen.

 

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578