Marlisa

Afgelopen vrijdag heeft minister Schippers aangekondigd dat er een  maximale dagdosering voor vitamine B6 in vitaminepreparaten vastgelegd gaat worden in de wet. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert  de minister een maximale dagdosering van 21 milligram.

Dat deed ons denken aan een spontaan gesprekje afgelopen zomer bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Wij waren daar om CheckYourself BV in te schrijven toen een medewerker aan de balie ons openhartig vertelde over zijn ervaringen met Vitamine B6. Hij slikte meerdere supplementen waaronder ook vitamine B6 en kreeg na een tijdje allerlei neurologische klachten zonder dat hij wist waarom. Het werd zelfs zo erg dat hij zich ziek moest melden. Pas toen hij er via een online forum achter kwam dat het misschien door een te hoge dosis vitamine B6 zou kunnen komen, heeft hij zijn bloed laten testen op vitamine B6. Toen bleek dat hij een veel te hoge B6 bloedwaarde had ging hij kijken naar de dosering voor B6 die hij dagelijks innam, en ja hoor, die bleek inderdaad veel te hoog te zijn. De klachten verdwenen snel nadat hij is gestopt met deze preparaten.

Deze medewerker van de Kamer van Koophandel bevestigde onze bedrijfsmissie dus al op de dag van onze oprichting! Het is goed om je bloedspiegels te meten voordat je zomaar allerlei preparaten gaat slikken. Hij vond het jammer dat hij niet vooraf zijn bloed had gemeten. Dat had hem een hoop leed en pijn kunnen besparen.

Terug naar het advies van minister Schippers. Zij heeft om dit advies gevraagd omdat er meer dan 80 meldingen van bijwerkingen en klachten zijn gedaan bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en bij het Bijwerkingencentrum Lareb, net zoals het geval was bij onze balie medewerker.

Op het eerst gezicht lijkt dit ons dus wel een goede zaak. Maar toch is het ook jammer dat de onderzoeken niet ingaan op de mogelijkheid om door het meten van je bloedwaarden te weten te komen of je individuele bloedwaarden optimaal zijn. Dat kan volgens ons veel klachten en narigheid voorkomen. Daarom is onze stelling dat het beter is om eerst te je bloed te meten voordat je supplementen neemt. Het helpt dit soort soort nare klachten voorkomen en maakt je tegelijkertijd meer bewust van je eigen gezondheid. Ons GezondheidsDashboard geeft de mogelijkheid om zelf de regie te pakken en je eigen bloedwaardes te laten meten. Daarbij ontvang je voedingsadvies op wetenschappelijke basis dat is afgestemd op je persoonlijke situatie en je bloedwaarden. Neem een kijkje op onze website via de link: https://checkyourself.nl/gezondheidsdashboard/

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578