Robert

Meten is weten klinkt afgezaagd maar het is opvallend hoe weinig mensen afweten van hun eigen lichaam. Neem nu bijvoorbeeld je bloedwaarden. Ken jij die? Weet jij of je optimaal gezonde bloedwaarden hebt? Meestal ga je naar de arts als je klachten hebt. Als blijkt dat je ziek bent dan start de arts het behandelprotocol. Dat is eigenlijk veel te laat en vaak ook onnodig. Je bloedwaarden vertonen namelijk al lang voordat je ziek bent afwijkingen en dus is je gezondheid niet optimaal. Alleen je weet het niet omdat het nooit gemeten wordt. Dus mensen, wacht niet langer en neem zelf de regie over je gezondheid. De arts doet dit niet voor je, die maakt je beter als je al ziek bent. En de bloedwaarden van iemand die optimaal gezond verschilt nu eenmaal van iemand die ziek is. Daarom onze missie:

MEET JEZELF  =>  CHECK YOURSELF!

Dus MEET je belangrijkste vitaminen en mineralen niveaus en WEET waar de schoen in de toekomst kan gaan wringen. Dan kun je veelal met goede voeding en een gezondere levenswijze je gezondheid verbeteren en ziektes voorkomen.

Unieke ‘Do-it-Yourself’ vingerprik testen voor Vitaminen en Mineralen

Met de unieke CheckYourself vingerprik (of speeksel of urine) methode kan je thuis zelf bloed afnemen en opsturen naar het laboratorium. Je ontvangt per mail de testresultaten met een heldere toelichting. Alle resultaten worden gescreend door één van onze orthomoleculair therapeuten* en indien nodig zal deze contact opnemen voor een extra toelichting, het beantwoorden van jouw vragen of een verwijzing naar een arts. Met de testuitslag kun je gericht met specifieke voeding en/of vitaminen/ mineralen supplementen je gezondheid optimaliseren. En hoe doe je dat? Wij kunnen je daarbij ondersteunen via een e-Consult. met een orthomoleculaire therapeut.  Zij beantwoorden je vragen en geeft je waardevol advies voor verbeteringen in je levensstijl. Als je deze toepast kun je overwegen om na enkele maanden een herhalingsmeting te doen om je verbeteringen te checken. Klik hier voor meer informatie over hoe onze vingerprik testen werken.

*Orthomoleculaire geneeskunde is een behandelwijze die het tekort aan voedingsstoffen en supplementen in het lichaam aanzuivert

Bekijk onze 3 nieuwe Vitaminen & Mineralen testen.

Je hebt vast wel eens gedacht: hoe staat het met mijn vitaminen en mineralen niveaus in mijn lichaam? Je wilt vitamine pillen slikken maar bij de drogist zijn de keuze mogelijkheden overweldigend. Hoe weet je welke vitaminen of mineralen jij persoonlijk nodig hebt? En hoe voorkom je dat je teveel vitaminen slikt want dat blijkt ook niet gezond te zijn (zoals bijvoorbeeld voor vitamine A of B6)? Wij bieden drie testpakketten aan waarvan je op basis van de uitslag ook werkelijk je gezondheid kunt verbeteren via leefstijl en voedingsaanpassingen:

1. Vitamine B12 en D test:
Het is algemeen bekend veel Nederlanders een tekort aan Vitamine B12 en D hebben en dat dit een negatieve invloed heeft op hun gezondheid. Klachten zoals vermoeidheid, bloedarmoede, osteoporose, (winter)depressies, spierkrampen, gewichtsverlies of verminderde eetlust kunnen door een tekort aan vitamine B12 of D zijn veroorzaakt. Klik hier voor meer informatie

2. Vitaminen en Mineralen Check:
Behalve vitamine B12 en  D zijn er belangrijke mineralen en spoorelementen die een belangrijke rol spelen in onze gezondheid. Bloedarmoede en vermoeidheid verschijnselen kunnen duiden op een ijzertekort. Dit kunnen we aan de hand van hemoglobine en ferritine meten. Naast vitaminen hebben ook je mineralen levels grote invloed op je gesteldheid. De Vitamine en Mineralen Check is het meest uitgebreide testpakket en bevat naast Vitamine B12, en D, calcium, hemoglobine, ferritine, magnesium, natrium, kalium, jodium en zink. Klik hier voor meer informatie

3. Vega Check:
Speciaal ontwikkeld voor vegetariërs en veganisten om mogelijke tekorten in voedingsstoffen als gevolg van deze leefstijl te meten. Er wordt getest op vitamine B12 en D, Hemoglobine, Ferritine, Calcium en Eiwit totaal. Klik hier voor meer informatie

Snel je vitamine en mineralen waardes weten?

Test zelf of je stress-hormonen uit balans zijn.

Vitamine B12 en D test

89,99 € incl. btw

Checkt op mogelijk Vitamine B12 (actief, Holo TC) tekort in het weefsel

Checkt op mogelijk Vitamine D3 tekort

Neem eenvoudig zelf bloed af via de pijnloze vingerprik (i)

*Geen verzendkosten of extra kosten prikken


Meer informatie

Vitamine & Mineralen check

219,99 € incl. btw

Checkt op 10 essentiële vitamines, mineralen en sporenelementen

Biomarkers: Vitamine B12 en D, Hemoglobine, Calcium, Ferritine, Magnesium, Natrium, Kalium , Jodium en Ewit totaal.

Neem eenvoudig zelf bloed af via de pijnloze vingerprik (i). Incl. urine sample

*Geen verzendkosten of extra kosten prikken

Meer informatie

Vega Check

139,99 € incl. btw

Speciaal voor vegetariërs en veganisten

Checkt vitamine B12 (actief,HoloTC) en vitamine D3

Checkt 4 mineralen: hemoglobine, calcium, eiwit totaal & ferritine

Neem eenvoudig zelf bloed af via de pijnloze vingerprik (i)

*Geen verzendkosten of extra kosten prikken

Meer informatie

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578