Robert

Het is al langer bekend, muziek heeft een positief effect op je gezondheid en je vitaliteit. Van het verlagen van fysieke pijn tot het verbeteren van het geheugen. Het maakt niet uit naar welke muziek je luistert maar vanavond natuurlijk vooral de muziek van ‘onze’ OG3NE. CheckYourself wenst jullie veel succes in de eerst ronde van het Eurovisie songfestival 2017. De 11 effecten van muziek op je gezondheid:

 1. Verbetert  gezondheid van je hart en vaten. Er blijkt een relatie te bestaan tussen een gezond hart en luisteren naar vooral vrolijke muziek, dit verwijdt je bloedvaten.
 2. Vermindert stress. Als je elke dag naar muziek luistert heb je grote kans dat je je minder stress klachten voelt, positiever in het leven staat en misschien wel een burn-out voorkomt.
 3. Verlaagt angst en spanning. Muziek heeft hierin hetzelfde effect als een massage en verhoogt je vitaliteit.
 4. Helpt bij operaties. Muziek kalmeert en verlaagt stress vóór en tijdens operaties.
 5. Verbetert je bloeddruk. Muziek luisteren verzacht niet alleen je angsten, je krijgt er ook een betere bloeddruk van.
 6. Beschermt je gehoor. Als je veel naar muziek luistert en/of zelf muziek maakt, kun je op latere leeftijd beter tonen onderscheiden. Behalve natuurlijk als je op festivals te vaak en te lang naar keihard muziek hebt geluisterd.
 7. Beschermt de ouder wordende hersenen. Door muziek blijft je geheugen langer scherp. Veel muziek beoefenen helpt om je brein op oudere leeftijd te beschermen.
 8. Verzacht pijn. Pijn lijkt af te nemen doordat muziek je afleidt.
 9. Stimuleert je geheugen. Kinderen die muzieklessen nemen, scoren beter in tests op school waarbij woorden onthouden moeten worden.
 10. Versnelt herstel na een beroerte. Luister je veel naar muziek direct na een beroerte, dan is de kans groter dat je verbale geheugen weer sneller verbetert.
 11. Voorkomt afstoting bij harttransplantatie (bij muizen in ieder geval). Muizen die naar Mozart en Verdi moesten luisteren hadden een hoger overlevingspercentage.

En wat heeft muziek met CheckYourself te maken? Da’s simpel: CheckYourself staat voor zelf regie voor je gezondheid en preventie van (chronische) aandoeningen en welvaartsziekten lang vóórdat je naar met klachten naar je arts moet voor diagnose en behandeling. Voilá… en vanavond genieten van de mooie meerstemmige zang van OG3NE!!

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

 • Wij ondersteunen je door het hele proces
 • Meer dan een standaard preventietest
 • Persoonlijk test advies op jouw vraag
 • Eenvoudige afname thuis
 • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
 • We respecteren en garanderen jouw privacy
 • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578