Visie CheckYourself . . .

Drs Marlisa Meijerink

Oprichter CheckYourself

Marlisa3Neem preventief zelf de regie over je gezondheid en voorkom klachten door periodiek je gezondheid te monitoren. ‘Meten is weten’ is het credo!
We dragen veel meer gezondheidsinformatie met ons mee dan we weten! En nu stelt de technologie ons in staat om met steeds meer betrouwbare testen onze gezondheid en risico’s te leren begrijpen. Daardoor kan iedereen meer de regie nemen over de eigen gezondheid.
Ik ben moleculair bioloog met 20 jaar ervaring in het vermarkten van medische diagnostische testen. Met CheckYourself gebruik ik mijn kennis en ervaring om mensen de juiste testen aan te reiken en ze daarbij goed te informeren in begrijpelijke taal. Dan kan iedereen meer te weten komen en werken aan verbetering van de eigen gezondheid.

Liever voorkomen dan genezen...

De reguliere gezondheidszorg focust vooral op ziekte. Pas als we klachten hebben gaan we naar de dokter. Maar veel aandoeningen zijn al jarenlang onder oppervlakte aanwezig voordat er symptomen optreden. En dan kan er al onherstelbare schade zijn. Bijvoorbeeld bij diabetes type 2 of bij  een depressie maar ook bij Lyme of SOA’s.
Wil je niet onwetend blijven over je eigen gezondheid? Check je zelf dan met een van onze testen die we in samenwerking met vooraanstaande laboratoria en wetenschappelijke instituten hebben ontwikkeld. Zo kun je zelf meer verantwoordelijkheid nemen voor een gezondere levensstijl.

 

Van bezorgdheid naar zekerheid

Veel mensen zijn bezorgd maar de stap naar de arts is vaak groot. Je zoekt op internet, leest over de ervaringen van anderen , je bent bezorgd dat je zelf ook een aandoening hebt maar de klachten zijn zo vaag dat je zelfs niet weet of je bij de arts een goed gehoor krijgt.

Daarom: van zorg naar zekerheid door een test uit te voeren. Dan weet je gewoon exact dat je met een positieve uitslag direct naar de arts moet gaan. En de arts neemt je test uitslag serieus omdat onze testen zijn uitgevoerd bij de beste laboratoria.

Eerst testen, daarna naar je arts...
Heb je een negatieve uitslag, dan is er niets aan de hand. Maar met een positieve uitslag adviseren we altijd om naar je arts te gaan voor diagnose. Je neemt dan de gewaarmerkte uitslag (pdf) gewoon mee. De arts kan altijd contact opnemen met het laboratorium. De arts zal de juiste behandeling in gang zetten.
Meten is weten ...
Meten is weten,  Het lijkt zo’n open deur maar wat je niet weet dat kun je niet verbeteren.
Innovatie sneller beschikbaar voor consument

In samenwerking met vooraanstaande en gespecialiseerde instituten selecteren we testen die wetenschappelijk goed zijn onderbouwd en die een voldoende betrouwbare uitslag geven (met een hoge sensitiviteit en een hoge gevoeligheid).

Er komen steeds meer mogelijkheden voor betrouwbare testmethoden op basis van speeksel, urine of een druppel bloed uit je vinger. Dan hoef je dus niet meer naar een prikpost voor bloed afname!
Checkyourself gaat haar assortiment regelmatig uitbreiden met nieuwe innovatieve testen en maakt het daarmee mogelijk dat jij sneller een betere test kunt doen voordat de reguliere zorg deze standaard aanbiedt.

Samenwerking met de beste laboratoria...

Wij vinden het belangrijk om uit te blinken in betrouwbaarheid en kwaliteit. De kwaliteit van de huidige online aanbieders van (zelf) testen varieert sterk. Wij maken het verschil door o onze website duidelijke informatie te geven en te verwijzen naar de wetenschappelijke bronnen.

DNA testen...

Ook de praktische toepassingen van DNA analyse worden met de dag uitgebreider. Er is steeds meer bekend over (erfelijke) risicofactoren. Er kunnen steeds meer aandoeningen in een vroeg stadium betrouwbaar worden aangetoond. Zoals de kans dat bepaalde medicijnen bij jou niet werken of nare bijwerkingen zullen geven. Daarvoor is een monster van wat speeksel of urine vaak al voldoende. CheckYourself biedt hiervoor specifieke DNA testen.

 

Onafhankelijk testadvies via testwijzers...

We geven bij allen testen informatie die nodig is om zelf een goede afweging te maken of een test voor jou zinvol is. Waar nodig geven we met behulp van een eenvoudige test wijzer aan welke test het beste is in jouw specifieke situatie. We zijn hierbij onafhankelijk en objectief. We geven ook aan als je beter toch naar de arts kunt gaan in een bepaalde situatie.

 

Heb je nog vragen ? Neem dan contact met ons op.

Onze 9 test categorieën

Gezondheid-Checks

Jouw ‘APK’ met een vingerprik!

Hart & Vaten

en risico op Diabetes type2

Voeding & Leefstijl

Vitamines – Afvallen- Vega check

Medicijn (bij)-werkingen

Werken cholesterolpillen bij u?

Health Dashboards

Volg je eigen biomarker-waarden

Persoonlijk DNA profiel

Sport en Voeding optimalisatie

Lyme Infecties

Basis; Follow-up of Uitgebreid

SOA's

Chlamydia & Gonorroe

Hormoon disbalans

 Schildklieren – Stress check

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: 0652386460