Robert

Wees alert als je deze zomer door een teek bent gebeten of veel in de natuur bent geweest. Volgens het RIVM worden dit jaar in Nederland 830.000 mensen  gebeten door een teek. Hiervan krijgen ongeveer 25.000 mensen de ziekte van Lyme. Doe Nu de Lyme Testwijzer om de checken of testen zinvol is.

Ben je deze zomer veel in de natuur geweest? Dan is het best mogelijk dat je besmet bent, zonder je daarvan bewust te zijn. Bedenk dat de piektijd van tekenbeten in Nederland ligt in de periode van Mei tot Augustus (zie grafiek). Je kunt pas vanaf 8 weken na een tekenbeet met een test vaststellen of je een infectie met de Borrelia bacterie hebt. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Daarom is het NU een goed moment om de ‘Lyme-Check’ testwijzer in te vullen. Hiermee check je of een laboratorium LYME test zinvol is voor jou. Je bent nog op tijd! want de ziekte van Lyme kan in dit vroege stadium eenvoudig behandeld worden met een antibioticumkuur.

Heb je meer vragen over Lyme? Check onze Lyme Informatie Pagina voor antwoorden en meer informatie.

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578