Marlisa

Dit jaar worden er 500.000 tekenbeten verwacht in Nederland : Wees voorbereid!

Onderzoekers van het  RIVM en de Universiteit van Wageningen  hebben afgelopen week aangekondigd dat ze  verwachten dat het aantal beten dit jaar zal oplopen tot ruim een half miljoen.  Het aantal meldingen in de eerste vijf maanden van dit jaar ligt 29% hoger dan het  gemiddelde van vijf jaar geleden.  Het aantal teken en dus tekenbeten hangt sterk samen met het weer. Het prachtige lente- en zomerweer wordt gegeven als aanleiding voor een verhoogde kans op een teken beet.  Elk jaar lopen 27.000 mensen in Nederland de ziekte van Lyme op.

Wees voorbereid: Doe nu de nulmeting LymePaspoort 

Bij een Lyme test wordt gekeken of er antistoffen tegen deze infectieziekte aanwezig zijn in het bloed. Alleen als jij deze al in je  bloed hebt is het lastig vast te stellen of het om een nieuwe infectie gaat of een oude, al behandelde infectie. Om te kunnen bepalen of je een (nieuwe) Lyme-infectie hebt opgelopen, is het dus belangrijk om te weten of jij al antistoffen in je bloed hebt. Daarom bieden wij het LymePaspoort aan.  De eerste meting is een nulmeting. Hierbij wordt gekeken of er al antistoffen in je bloed zijn: jouw  antistoffen-profiel. Vervolgens wordt er ieder jaar na het tekenseizoen een controlemeting gedaan. Door de nulmeting met de controlemeting te vergelijken kan een nieuwe infectie op tijd opgespoord worden. Dit geeft niet alleen jouw, maar ook de huisarts zekerheid over jouw Lyme-status.

Wees goed voorbereid en doe voor het ‘teken-hoogseizoen’ een LymePaspoort test . Mocht je dan gebeten worden dan is een Lyme infectie goed op te sporen.

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578