Dit jaar worden er 500.000 tekenbeten verwacht in Nederland : Wees voorbereid!

Onderzoekers van het  RIVM en de Universiteit van Wageningen  hebben afgelopen week aangekondigd dat ze  verwachten dat het aantal beten dit jaar zal oplopen tot ruim een half miljoen.  Het aantal meldingen in de eerste vijf maanden van dit jaar ligt 29% hoger dan het  gemiddelde van vijf jaar geleden.  Het aantal teken en dus tekenbeten hangt sterk samen met het weer. Het prachtige lente- en zomerweer wordt gegeven als aanleiding voor een verhoogde kans op een teken beet.  Elk jaar lopen 27.000 mensen in Nederland de ziekte van Lyme op.

Wees voorbereid: Doe nu de nulmeting LymePaspoort 

Bij een Lyme test wordt gekeken of er antistoffen tegen deze infectieziekte aanwezig zijn in het bloed. Alleen als jij deze al in je  bloed hebt is het lastig vast te stellen of het om een nieuwe infectie gaat of een oude, al behandelde infectie. Om te kunnen bepalen of je een (nieuwe) Lyme-infectie hebt opgelopen, is het dus belangrijk om te weten of jij al antistoffen in je bloed hebt. Daarom bieden wij het LymePaspoort aan.  De eerste meting is een nulmeting. Hierbij wordt gekeken of er al antistoffen in je bloed zijn: jouw  antistoffen-profiel. Vervolgens wordt er ieder jaar na het tekenseizoen een controlemeting gedaan. Door de nulmeting met de controlemeting te vergelijken kan een nieuwe infectie op tijd opgespoord worden. Dit geeft niet alleen jouw, maar ook de huisarts zekerheid over jouw Lyme-status.

Wees goed voorbereid en doe voor het ‘teken-hoogseizoen’ een LymePaspoort test . Mocht je dan gebeten worden dan is een Lyme infectie goed op te sporen.