Check jouw risico op

Diabetes type 2 of Hart & Vaatziekten

Preventief

dus ook als je nog geen klachten hebt

Goed nieuws

Je kunt zelf je risico’s verlagen!

‘Metabool Syndroom’

groot risico voor de gezondheid

  • Met Metabool Syndroom heb je tot 4x meer kans op diabetes type 2 en tot 3x meer kans op hart- en vaatziekten
  • ca. 34% van de mannen en 24% van de vrouwen in de leeftijd van 30-70 jaar hebben Metabool Syndroom.
  • Tussen de 60 tot 70 jaar heeft zelfs bijna de helft van bevolking deze aandoening.

Test jouw gezondheidsrisico in 6 stappen:

Bloedwaarden niet bekend?

Zijn deze langer dan een jaar geleden gemeten of mischien zelfs nooit gemeten of heeft de arts jouw uitslagen nooit aan je mee gegeven? Gelukkig kunnen wij deze eenvoudig voor je meten met een vingerprikje bloed. Klik voor meer informatie:

Ontvang gratis E-zine over Metabool Syndroom:

Wij hebben een handig digitaal boekje (e-zine) ontwikkeld met 45 praktische tips om je op weg te helpen bij het verlagen van je gezondheidsrisico’s.

In begrijpelijke taal leggen we uit wat deze en andere risico’s betekenen, aangevuld met praktische tips voor wat je zelf kunt doen met een gezondere leefstijl en betere voeding. Wij sturen je dit e-zine geheel vrijblijvend toe om jouw te helpen je risico’s te verlagen.

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578