Robert

Wil je weten hoe gezond je hart en vaten zijn?
Laat het in 12 seconden meten bij ons op de gezondheidsbeurs in stand B06. De meting met de AGE-reader is betrouwbaar  (klinisch getest), pijnloos (niet-invasief) en heel eenvoudig.

Onze AGE-reader geeft een directe voorspelling van jouw kans op hart- en vaatziekten en op diabetes type 2. Hiermee leer je als het ware de ‘leeftijd’ van je armweefsel kennen. Jammer genoeg kun je de klok niet terugdraaien. Maar je kunt wel leren hoe je deze risico’s kunt verminderen en je veroudering kunt vertragen. Geef je hier op  voor een gratis meting op de beurs

CheckYourself focustop GEZOND BLIJVEN en je VITALITEIT OPTIMALISEREN vóórdat je klachten krijgt. Als de AGE-reader een ‘licht verhoog risico’ aangeeft, adviseren we je om je bloedwaarden te laten meten. Dan weet je exact hoe je ervoor staat en waar je mogelijk afwijkende biomarkers hebt. Het GEZONDHEIDSDASHBOARD van InsideTracker kan je vervolgens heel concreet leren om gezonder te leven en te eten in de specifieke gebieden waar jij het nodig hebt. Je krijgt adviezen op maat voor je ‘lifestyle’ en voeding om je gezondheid te verbeteren.

En geeft de AGE-reader een uitslag met een sterk verhoogd risico aan? Dan adviseren we je uiteraard om naar je arts te gaan. Die kan aan de hand van de AGE-uitslag vervolgens bepalen of een behandeling nodig is.

Wat zijn AGE’s?
De concentratie AGE’s (Advanced Glycation Endproducts) in jouw weefsel is een waardevolle voorspeller van (pre)diabetes en cardiovasculaire complicaties. Normaal gesproken stapelen AGE’s zich in de loop van iemands leven langzaam op in het weefsel. Dit proces verloopt bij gezonde mensen echter veel langzamer dan bij mensen met aandoeningen zoals diabetes, nierfalen en hart- en vaatziekten. Daarom weerspiegelt de concentratie AGE’s als het ware je ‘glycometabole geheugen’ oftewel de ‘innerlijke leeftijd’ van je weefsel.

Hoe meten we AGE’s?
Het innovatieve lees-apparaat dat de AGE-waarde bepaalt de concentratie AGE’s op basis van fluorescerende eigenschappen van je weefsel. Op de gezondheidsbeurs bieden we een eenvoudige en pijnloze mogelijkheid om bij jou binnen 12 seconden de AGE-waarde te meten. Deze niet-invasieve en eenvoudige meting wordt al meer dan 10 jaar in ruim 400 ziekenhuizen succesvol gebruikt door artsen in hun klinische praktijk.

Klinisch getest
De AGE Reader is gevalideerd in vele internationale klinische studies. Sinds de introductie van de AGE Reader zijn meer dan 100 zogenaamde ‘peer reviewed’ artikelen gepubliceerd. Deze publicaties geven een overzicht van klinische onderzoeken naar diabetes, hart- en vaatziekten en nierfalen. De belangrijkste conclusies van de klinische validatie studies voor het gebruik van de AGE Reader in diabetes geven aan dat “de AGE-meting de vasculaire schade bij diabetespatiënten weerspiegelt en diabetespatiënten met een verhoogd risico op complicaties identificeert”. Daarmee is het de beste individuele voorspeller van (cardiovasculaire) mortaliteit, na leeftijd en een onafhankelijke voorspeller van microvasculaire complicaties bij diabetes type 2.

CheckYourself en de AGE-reader
Normaal gesproken wordt de AGE-reader alleen bij sommige huisartsen en in het ziekenhuis gebruikt. CheckYourself heeft nu voor de beurs de mogelijkheid om voor het eerst de AGE-reader meting aan gezonde mensen aan te bieden. En dat past helemaal in onze visie. Wij willen mensen helpen om gezond te blijven. Dat begint met meten want meten is weten! Ontmoet ons in onze stand B06.

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578