Op de website van lifeunilimited.nl kwam ik de volgende interessante passage tegen over de waanzinnig snelle medische vooruitgang. ‘Met meer dan een miljoen medische studies per jaar zijn de ontwikkelingen zelfs voor specialisten nauwelijks bij te houden. Adviescommissies die nieuwe gezondheidsrichtlijnen moeten opstellen lopen al helemaal achter de feiten aan. Het duurt vaak tien tot twintig jaar voordat een belangrijk nieuw medisch inzicht het algemene publiek bereikt.’ Wij zijn het daar helemaal mee eens! Goed werk Pim. Keep on going, wij blijven je nieuwsbrieven en ‘bookazines’ volgen!

Over Life Unlimited
Life Unlimited is een platform van journalisten die de ontwikkelingen op de voet volgen en nieuwe life style adviezen heet van de naald presenteren onder het motto: ‘waarom 20 jaar wachten als je er nu al voordeel van kunt hebben?’ Dat doen ze met een website, een maandelijkse nieuwsbrief en met een serie ‘bookazines’: ‘magazines met de diepgang van een boek, maar met het kijk- en leesplezier van een magazine,’ zoals hoofdredacteur Pim Christiaans het zegt.

Gespecialiseerde journalisten
Voor elk nieuwe uitgave jaagt een team van gespecialiseerde journalisten op de nieuwste mogelijkheden om langer jong te blijven. Elk bookazine heeft een eigen thema en voor de eerste uitgave is dat voeding en vitaminen. Wetenschappers vertellen niet alleen hoe je ouderdomsziektes met goede voeding en supplementen kunt voorkomen, maar ook hoe je bepaalde kenmerken van de veroudering kunt terugdraaien. Voor mij was dit bookazine de aanleiding om een anti – aderverkalking voedingssupplement aan te schaffen. Door Nederlandse wetenschappers is aangetoond dat dit supplement aderverkalking kan voorkomen en zelfs kan terugdraaien.

In april verschijnt het tweede bookazine uit de serie, en dat heeft het verzorgen en ‘verjongen’ van huid en haar als thema. Met ‘do it your self’-adviezen van wereldwijd de beste experts op dat terrein. Ik kan niet wachten!

Life Unlimited-hoofdredacteur Pim Christiaans schreef samen met redacteur Hanny Roskamp ook een boek dat wij van CheckYourself kunnen aanbevelen: ‘Check je houdbaarheid’. Daarin worden snelle zelftesten en geavanceerde check-ups beschreven waarmee je zelf je gezondheid kunt monitoren. Geen nood als je daarmee zwakke punten bij jezelf ontdekt: in het boek geven wetenschappers en artsen praktisch advies waarmee je kwetsbare plekken in je gezondheid via het zelfhelende vermogen van je lichaam kunt versterken. Bij interesse in dit onderwerp raad ik aan om ook eens een kijkje te nemen op ons gezondheidsdashboard.