Margaret

Op de website van lifeunilimited.nl kwam ik de volgende interessante passage tegen over de waanzinnig snelle medische vooruitgang. ‘Met meer dan een miljoen medische studies per jaar zijn de ontwikkelingen zelfs voor specialisten nauwelijks bij te houden. Adviescommissies die nieuwe gezondheidsrichtlijnen moeten opstellen lopen al helemaal achter de feiten aan. Het duurt vaak tien tot twintig jaar voordat een belangrijk nieuw medisch inzicht het algemene publiek bereikt.’ Wij zijn het daar helemaal mee eens! Goed werk Pim. Keep on going, wij blijven je nieuwsbrieven en ‘bookazines’ volgen!

Over Life Unlimited
Life Unlimited is een platform van journalisten die de ontwikkelingen op de voet volgen en nieuwe life style adviezen heet van de naald presenteren onder het motto: ‘waarom 20 jaar wachten als je er nu al voordeel van kunt hebben?’ Dat doen ze met een website, een maandelijkse nieuwsbrief en met een serie ‘bookazines’: ‘magazines met de diepgang van een boek, maar met het kijk- en leesplezier van een magazine,’ zoals hoofdredacteur Pim Christiaans het zegt.

Gespecialiseerde journalisten
Voor elk nieuwe uitgave jaagt een team van gespecialiseerde journalisten op de nieuwste mogelijkheden om langer jong te blijven. Elk bookazine heeft een eigen thema en voor de eerste uitgave is dat voeding en vitaminen. Wetenschappers vertellen niet alleen hoe je ouderdomsziektes met goede voeding en supplementen kunt voorkomen, maar ook hoe je bepaalde kenmerken van de veroudering kunt terugdraaien. Voor mij was dit bookazine de aanleiding om een anti – aderverkalking voedingssupplement aan te schaffen. Door Nederlandse wetenschappers is aangetoond dat dit supplement aderverkalking kan voorkomen en zelfs kan terugdraaien.

In april verschijnt het tweede bookazine uit de serie, en dat heeft het verzorgen en ‘verjongen’ van huid en haar als thema. Met ‘do it your self’-adviezen van wereldwijd de beste experts op dat terrein. Ik kan niet wachten!

Life Unlimited-hoofdredacteur Pim Christiaans schreef samen met redacteur Hanny Roskamp ook een boek dat wij van CheckYourself kunnen aanbevelen: ‘Check je houdbaarheid’. Daarin worden snelle zelftesten en geavanceerde check-ups beschreven waarmee je zelf je gezondheid kunt monitoren. Geen nood als je daarmee zwakke punten bij jezelf ontdekt: in het boek geven wetenschappers en artsen praktisch advies waarmee je kwetsbare plekken in je gezondheid via het zelfhelende vermogen van je lichaam kunt versterken. Bij interesse in dit onderwerp raad ik aan om ook eens een kijkje te nemen op ons gezondheidsdashboard.

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578