Elk jaar heb ik een vreemd gevoel als mijn auto de APK keuring krijgt. Prima voor onze veiligheid en het milieu zo’n verplichte Algemene Periodieke Keuring maar waarom verdient mijn auto wel die aandacht en ik niet?

Toch vreemd, we gaan er maar vanuit dat de ‘motor’ in ons eigen lichaam altijd vlekkeloos door blijft draaien en dat er nooit periodieke controles, smeerbeurten en aanpassingen nodig zijn om onszelf optimaal te laten functioneren. En dan liefst 80 jaar of langer draaien zonder hapering!

Nee, dat klopt dus niet. Natuurlijk krijgen ook wij haperingen in onze bougies, worden remmen slapper en verslijt profiel in onze banden. Alleen we zien het niet van buiten af. We wachten totdat we ‘pech’ krijgen zoals chronische ziektes. Jarenlang hebben die zich in stilte in je lichaam ontwikkeld met vervelende klachten als gevolg. En dan ga je naar je arts voor een diagnose en behandeling. Je had natuurlijk liever jaren eerder geweten dat je vitamine of mineralen tekorten had of dat je dieet je toch te weinig waardevolle voedingstoffen heeft geleverd.

Je had het kunnen voorkomen, maar niemand vertelde je het!

In Nederland is weinig structurele aandacht voor preventie. Het idee is nog steeds: zolang je niet ziek bent, ben je gezond. Maar dat klopt dus niet. De meeste chronische ziektes ontstaan écht niet van de ene dag op de andere. Die sluipen je metabolische systeem binnen: vaatvernauwingen, botontkalking, diabetes type2 en ga zo maar door. En als je machinerie begint te sputteren, zie er dan maar weer van af te komen.

Het kan ook anders: CheckYourself helpt je zelf de regie te nemen over je gezondheid: Doe periodiek zelf een APK; een Algemene Periodieke Controle op je eigen gezondheid. Wij bieden daarvoor een complete APK-test die je zó online bestelt Met een paar druppels uit je vingertop stuur je een monster opstuurt naar ons gecertificeerde laboratorium. Dan worden je belangrijkste bloedwaarden worden gemeten en je krijgt je testresultaten per email met een toelichting.

De uitslag, en dan…?
Alle testresultaten worden gescreend door één van onze gediplomeerde orthomoleculair therapeuten*. Indien nodig zal deze contact opnemen voor een extra toelichting of een verwijzing naar een arts (je kunt onze uitslag dan meenemen naar de arts). Je gegevens blijven bij ons anoniem.
Zij kunnen je ook verder ondersteunen bij het optimaliseren van je gezondheid via een e-Consult. In een half uur beantwoorden zij je vragen en geven je waardevol advies. Vaak kun je met een aantal eenvoudige aanpassingen in je voeding en leefstijl al een heleboel verbeteringen teweeg brengen. Niet alleen zijn binnen enkele maanden de verbeteringen al in je bloed te zien, bijvoorbeeld met een herhalingsmeting maar veel belangrijker is dat je je al snel vitaler zult gaan voelen! Klik hier Voor meer informatie over onze testpakketten.

*Orthomoleculaire geneeskunde is een behandelwijze die het tekort aan voedingsstoffen en supplementen in het lichaam aanzuivert