Robert

Elk jaar heb ik een vreemd gevoel als mijn auto de APK keuring krijgt. Prima voor onze veiligheid en het milieu zo’n verplichte Algemene Periodieke Keuring maar waarom verdient mijn auto wel die aandacht en ik niet?

Toch vreemd, we gaan er maar vanuit dat de ‘motor’ in ons eigen lichaam altijd vlekkeloos door blijft draaien en dat er nooit periodieke controles, smeerbeurten en aanpassingen nodig zijn om onszelf optimaal te laten functioneren. En dan liefst 80 jaar of langer draaien zonder hapering!

Nee, dat klopt dus niet. Natuurlijk krijgen ook wij haperingen in onze bougies, worden remmen slapper en verslijt profiel in onze banden. Alleen we zien het niet van buiten af. We wachten totdat we ‘pech’ krijgen zoals chronische ziektes. Jarenlang hebben die zich in stilte in je lichaam ontwikkeld met vervelende klachten als gevolg. En dan ga je naar je arts voor een diagnose en behandeling. Je had natuurlijk liever jaren eerder geweten dat je vitamine of mineralen tekorten had of dat je dieet je toch te weinig waardevolle voedingstoffen heeft geleverd.

Je had het kunnen voorkomen, maar niemand vertelde je het!

In Nederland is weinig structurele aandacht voor preventie. Het idee is nog steeds: zolang je niet ziek bent, ben je gezond. Maar dat klopt dus niet. De meeste chronische ziektes ontstaan écht niet van de ene dag op de andere. Die sluipen je metabolische systeem binnen: vaatvernauwingen, botontkalking, diabetes type2 en ga zo maar door. En als je machinerie begint te sputteren, zie er dan maar weer van af te komen.

Het kan ook anders: CheckYourself helpt je zelf de regie te nemen over je gezondheid: Doe periodiek zelf een APK; een Algemene Periodieke Controle op je eigen gezondheid. Wij bieden daarvoor een complete APK-test die je zó online bestelt Met een paar druppels uit je vingertop stuur je een monster opstuurt naar ons gecertificeerde laboratorium. Dan worden je belangrijkste bloedwaarden worden gemeten en je krijgt je testresultaten per email met een toelichting.

De uitslag, en dan…?
Alle testresultaten worden gescreend door één van onze gediplomeerde orthomoleculair therapeuten*. Indien nodig zal deze contact opnemen voor een extra toelichting of een verwijzing naar een arts (je kunt onze uitslag dan meenemen naar de arts). Je gegevens blijven bij ons anoniem.
Zij kunnen je ook verder ondersteunen bij het optimaliseren van je gezondheid via een e-Consult. In een half uur beantwoorden zij je vragen en geven je waardevol advies. Vaak kun je met een aantal eenvoudige aanpassingen in je voeding en leefstijl al een heleboel verbeteringen teweeg brengen. Niet alleen zijn binnen enkele maanden de verbeteringen al in je bloed te zien, bijvoorbeeld met een herhalingsmeting maar veel belangrijker is dat je je al snel vitaler zult gaan voelen! Klik hier Voor meer informatie over onze testpakketten.

*Orthomoleculaire geneeskunde is een behandelwijze die het tekort aan voedingsstoffen en supplementen in het lichaam aanzuivert

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578