Als een slager die zijn eigen vlees keurt heb ik de ‘gezonder afvallen vingerprik test gedaan die CheckYourself online verkoopt. En na 3 maanden ben ik wederom  mijn cholesterol waarden gaan testen, en wat denk je? inderdaad alle waarden zijn beter geworden!!

Afgelopen winter begon het opzetten van een eigen bedrijf ‘CheckYourself’ zichtbaar zijn tol te eisen: lange werkdagen met veel zitten achter de computer, veel in de auto, het ‘snacken’ sluipt er langzaam in. Voldoende sporten kostte me veel moeite in de winter. Dus de kilootjes slopen erbij en de kerstperiode moest zelfs nog beginnen!

Cholesterolwaarden testen

Dus toen ik op 14 december mijn bloedwaarden liet meten met de vingerprik test van CheckYourself schrok ik wel een beetje van de uitslag. Ik dacht dat ik best gezond at. Maar meten is weten en je bloedwaarden tonen de onverbiddelijke waarheid. Ik dacht: dat moet toch beter kunnen? Ik ben direct een beetje bewuster gaan eten: nog iets meer groente en minder vlees en koolhydraten, vaker een visje of bonen, veel olijfolie en elke dag een Vitamine multi-totaal. Dat soort dingen. Helemaal geen ‘rocket-science’ dus. Zo zijn die paar kilo’s die ik teveel meesjouw er weer af en wat veel belangrijker is: ik weet nu dat ik ook weer gezonder ben van binnen.

Mijn totaal cholesterol is 1,4 mmol/l naar beneden gegaan waarbij de ‘slechte’ cholesterol (LDL) veel meer dan de ‘goede’ cholesterol (HDL). Mijn Triglyceriden niveau is ook 1 mmol/l lager. Goed nieuws dus over de gehele linie en ik zit weer in de veilige groene zone met mijn bloedwaarden!

Ook aan de buitenkant voel ik het. Ik ben energieker en mijn broeken passen weer. Ik vond het al met al een zeer stimulerende ervaring om te WETEN dat ik nu gezonder ben. Toch heb dit relatief eenvoudig zelf bereikt door alleen mijn eten te veranderen, zonder cholesterol pillen! En ik ben nu heel gemotiveerd om door te gaan. Een goed gewicht is één ding maar weten dat je bloedwaarden goed zijn geeft veel meer informatie over je gezondheid. Je bloed liegt immers nooit!

Na de zomer ga ik denk ik weer meten, maar dan uitgebreider. Ik hou jullie op de hoogte!
Ook een test doen op een vingerprikje bloed? Bekijk de mogelijkheden: https://checkyourself.nl/informatie-vingerpriktesten/