Robert

Als een slager die zijn eigen vlees keurt heb ik de ‘gezonder afvallen vingerprik test gedaan die CheckYourself online verkoopt. En na 3 maanden ben ik wederom  mijn cholesterol waarden gaan testen, en wat denk je? inderdaad alle waarden zijn beter geworden!!

Afgelopen winter begon het opzetten van een eigen bedrijf ‘CheckYourself’ zichtbaar zijn tol te eisen: lange werkdagen met veel zitten achter de computer, veel in de auto, het ‘snacken’ sluipt er langzaam in. Voldoende sporten kostte me veel moeite in de winter. Dus de kilootjes slopen erbij en de kerstperiode moest zelfs nog beginnen!

Cholesterolwaarden testen

Dus toen ik op 14 december mijn bloedwaarden liet meten met de vingerprik test van CheckYourself schrok ik wel een beetje van de uitslag. Ik dacht dat ik best gezond at. Maar meten is weten en je bloedwaarden tonen de onverbiddelijke waarheid. Ik dacht: dat moet toch beter kunnen? Ik ben direct een beetje bewuster gaan eten: nog iets meer groente en minder vlees en koolhydraten, vaker een visje of bonen, veel olijfolie en elke dag een Vitamine multi-totaal. Dat soort dingen. Helemaal geen ‘rocket-science’ dus. Zo zijn die paar kilo’s die ik teveel meesjouw er weer af en wat veel belangrijker is: ik weet nu dat ik ook weer gezonder ben van binnen.

Mijn totaal cholesterol is 1,4 mmol/l naar beneden gegaan waarbij de ‘slechte’ cholesterol (LDL) veel meer dan de ‘goede’ cholesterol (HDL). Mijn Triglyceriden niveau is ook 1 mmol/l lager. Goed nieuws dus over de gehele linie en ik zit weer in de veilige groene zone met mijn bloedwaarden!

Ook aan de buitenkant voel ik het. Ik ben energieker en mijn broeken passen weer. Ik vond het al met al een zeer stimulerende ervaring om te WETEN dat ik nu gezonder ben. Toch heb dit relatief eenvoudig zelf bereikt door alleen mijn eten te veranderen, zonder cholesterol pillen! En ik ben nu heel gemotiveerd om door te gaan. Een goed gewicht is één ding maar weten dat je bloedwaarden goed zijn geeft veel meer informatie over je gezondheid. Je bloed liegt immers nooit!

Na de zomer ga ik denk ik weer meten, maar dan uitgebreider. Ik hou jullie op de hoogte!
Ook een test doen op een vingerprikje bloed? Bekijk de mogelijkheden: https://checkyourself.nl/informatie-vingerpriktesten/

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578