Marlisa

Is diabetes type 2 omkeerbaar?
Er is nu bewijs dat Diabetes2 dat mensen voor een groot deel van hun ziekteverschijnselen van diabetes type2 af kunnen komen door aangepaste voeding en leefstijl verandering. Dit was al bekend maar nu is dit onderbouwd met studie resultaten door het programma Keer Diabetes om. Na 12 maanden bleek 87 procent van de deelnemers geheel of gedeeltelijk van de ziekte af te zijn. 38 procent gebruikt zelfs helemaal geen medicijnen meer. Via dit programma leer je welke veranderingen je moet aanbrengen in voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Er doen al honderden diabetes patiënten die medicatie gebruiken mee aan dit programma en je kunt hier je nog steeds opgeven!
Maar wat te doen als je niet in aanmerking komt voor dit programma maar je wel zorgen maakt?

Als diabetes omkeerbaar is via leefstijl, dan is het vast ook te voorkomen!
Al ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type2. En dit aantal groeit elk jaar zorgwekkend snel. Er lopen dus honderdduizenden mensen rond die binnen enkele jaren diabetes type 2 zullen ontwikkelen zonder dat ze er nu iets van voelen. En het grootste deel van deze mensen kan dit dus voorkomen met een beetje hulp van zo’n mooi gezondheidsprogramma! Jij ook?

Meet je risico op Diabetes2 …
Je kunt eenvoudig zelf meten of je risico loopt op Diabetes2. Diabetes type2 heeft namelijk alles te maken met een structureel verstoorde bloedsuikerspiegel. Via een eenvoudige maar betrouwbare test meet je de belangrijkste biomarker voor je suikerstofwisseling: HbA1c. Deze HbA1c-waarde geeft namelijk de gemiddelde bloedsuikerwaarde over de afgelopen 2 á 3 maanden aan. Dus als deze bloedsuiker waarde bij jou structureel te hoog is geweest over de afgelopen maanden, dan is dit een indicatie voor je risico op Diabetes II.

Waarom een gewone glucose-meting niet voldoende is:
Met een glucosemeter kun je ook je bloedsuikerwaarde meten, maar let op: dit is een MOMENT OPNAME.  Het is de bloedsuiker waarde op dat specifieke moment en zegt niets over je algehele gesteldheid. Als je net een broodmaaltijd achter de rug heb beïnvloed dit je bloedsuikerwaarde tot enkele uren daarna. Daarom wordt je glucose vaak ‘s ochtends vroeg gemeten voordat je iets gegeten hebt (nuchter meten) maar zelfs dat kan fluctueren, afhankelijk van je eetpatroon de vorige dag. Een gemiddelde waarde van je bloed glucose over de laatste paar maanden echter liegt niet!

Meten is Weten: test jezelf!
Wij adviseren daarom om de bloedsuikerspiegeltest te doen die je gemiddelde bloedsuikerwaarde meet. Dit kan met behulp van een eenvoudige vingerprik test. Je neemt zelf thuis een paar druppels bloed af uit je vingertopje en stuurt dat op naar het laboratorium. En binnen een aantal dagen ontvang je de uitslag en een toelichting per mail.

Als blijkt dat je in de risicozone zit kun je direct actie nemen; via je arts of met behulp van een voedingstherapeut. In ieder geval weet je nu dat het loont om je dieet drastisch aan te passsen en dat je daarmee jaren aan je leven kunt toevoegen.

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578