Is diabetes type 2 omkeerbaar?
Er is nu bewijs dat Diabetes2 dat mensen voor een groot deel van hun ziekteverschijnselen van diabetes type2 af kunnen komen door aangepaste voeding en leefstijl verandering. Dit was al bekend maar nu is dit onderbouwd met studie resultaten door het programma Keer Diabetes om. Na 12 maanden bleek 87 procent van de deelnemers geheel of gedeeltelijk van de ziekte af te zijn. 38 procent gebruikt zelfs helemaal geen medicijnen meer. Via dit programma leer je welke veranderingen je moet aanbrengen in voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Er doen al honderden diabetes patiënten die medicatie gebruiken mee aan dit programma en je kunt hier je nog steeds opgeven!
Maar wat te doen als je niet in aanmerking komt voor dit programma maar je wel zorgen maakt?

Als diabetes omkeerbaar is via leefstijl, dan is het vast ook te voorkomen!
Al ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type2. En dit aantal groeit elk jaar zorgwekkend snel. Er lopen dus honderdduizenden mensen rond die binnen enkele jaren diabetes type 2 zullen ontwikkelen zonder dat ze er nu iets van voelen. En het grootste deel van deze mensen kan dit dus voorkomen met een beetje hulp van zo’n mooi gezondheidsprogramma! Jij ook?

Meet je risico op Diabetes2 …
Je kunt eenvoudig zelf meten of je risico loopt op Diabetes2. Diabetes type2 heeft namelijk alles te maken met een structureel verstoorde bloedsuikerspiegel. Via een eenvoudige maar betrouwbare test meet je de belangrijkste biomarker voor je suikerstofwisseling: HbA1c. Deze HbA1c-waarde geeft namelijk de gemiddelde bloedsuikerwaarde over de afgelopen 2 á 3 maanden aan. Dus als deze bloedsuiker waarde bij jou structureel te hoog is geweest over de afgelopen maanden, dan is dit een indicatie voor je risico op Diabetes II.

Waarom een gewone glucose-meting niet voldoende is:
Met een glucosemeter kun je ook je bloedsuikerwaarde meten, maar let op: dit is een MOMENT OPNAME.  Het is de bloedsuiker waarde op dat specifieke moment en zegt niets over je algehele gesteldheid. Als je net een broodmaaltijd achter de rug heb beïnvloed dit je bloedsuikerwaarde tot enkele uren daarna. Daarom wordt je glucose vaak ‘s ochtends vroeg gemeten voordat je iets gegeten hebt (nuchter meten) maar zelfs dat kan fluctueren, afhankelijk van je eetpatroon de vorige dag. Een gemiddelde waarde van je bloed glucose over de laatste paar maanden echter liegt niet!

Meten is Weten: test jezelf!
Wij adviseren daarom om de bloedsuikerspiegeltest te doen die je gemiddelde bloedsuikerwaarde meet. Dit kan met behulp van een eenvoudige vingerprik test. Je neemt zelf thuis een paar druppels bloed af uit je vingertopje en stuurt dat op naar het laboratorium. En binnen een aantal dagen ontvang je de uitslag en een toelichting per mail.

Als blijkt dat je in de risicozone zit kun je direct actie nemen; via je arts of met behulp van een voedingstherapeut. In ieder geval weet je nu dat het loont om je dieet drastisch aan te passsen en dat je daarmee jaren aan je leven kunt toevoegen.