7x HealthDashboard: ‘DIY’ of in combinatie met gezondheidstesten

Optimaliseer gezondheid en vitaliteit

met je persoonlijke Dashboard

Meet meer dan 40 ‘biomarkers’ met bloedtest
Persoonlijk lifestyle & voedingsadvies
Volg je verbeteringen in je dashboard

optimaliseer je metabolisme

verminder je ‘moodswings’

verminderde pijnklachten

verhoog je prestaties

krijg meer energie

slaap beter

Geen verzendkosten.

Geen prikkosten
Eenvoudige vingerpriktest DIY

Analyse in TOP-laboratorium
100% betrouwbaar

Mogelijkheid om uitslag te
bespreken in e-Consult

Informatie pagina:

Gezondheids Dashboards

JOUW INPUT:

 HET DASHBOARD:

Vragenlijst en je——    —    Bloedafname
persoonlijke doel   — – —-  – 12 tot 41
————————————-Biomarkers

Uitslag & je positionering in je Dashboard
+ Analyse op wetenschappelijke basis

Persoonlijk advies en volg je verbeteringen

Omdat 'optimaal' niet voor iedereen hetzelfde is
Het dashboard houdt rekening met aspecten zoals leeftijd, geslacht, gewicht en achtergrond. Dus een biomarker waarde die voor een 65 jarige vrouw goed is (groen) is mogelijk niet optimaal voor een 20 jarige man. Ook je persoonlijke adviezen zijn hierop afgestemd.
Dashboard is engelstalig
Het Health Dashboard is een Amerikaans product van InsideTracker.
Wetenschappelijke basis
Achter het dashboard zit een heel team van wetenschappers en een gigantische database met gegevens. Dit maakt dit product zo uniek. Het mooie van het dashboard is de transparantie: Als je meer wilt weten over en bepaald advies kunt je direct doorklikken naar de wetenschappelijke onderzoeken die hieraan ten grondslag liggen. Wil je meer weten over de wetenschappelijke basis van het Inside Tracker Dashboard? klik dan hier.
Vegetarisch, paleo, glutenvrij of ander dieet? Het kan allemaal
Alle voedingsadviezen zijn afgestemd op de specifieke dieetwensen die je kunt opgeven. Zoals vegetarisch, paleo, glutenvrij en nog veel meer mogelijkheden
Nederlandse eenheden
De bloedwaarden zijn aangepast aan Nederlandse standaard eenheden.
Voordelige herhalingsmetingen
Monitor je gezondheid en vitaliteit in de loop van de tijd en check of je veranderde levensstijl en voedingspatroon een positief effect heeft gehad op de waarden van je biomarkers. Hiervoor bestel je één van de drie voordelige herhalingstesten (Fitness, Performance of Ultimate herhaling). Het dashboard heb je al! InsideTracker adviseert herhaling van bloedwaarden meting na 3 tot 6 maanden.

Video over Dashboard:

Wat zijn biomarkers?
De biologische bloedwaarden noemen we biomarkers. Deze kunnen veel vertellen over je algehele gezondheid en vitaliteit, vaak al eerder dan je klachten krijgt. Biomarkers hebben betrekking op je energiehuishouding, je uithoudingsvermogen en de conditie van je botten, spieren, hersenen, lever en lichaam. Andere biomarkers geven aan hoe goed je zuurstof opname is en of je (verborgen) ontstekingen hebt. Ook krijg je een compleet beeld van je bloed. De biomarkers die bij ons getest worden in elk product zie je in de tabel hiernaast.
Kies het juiste product

Er zijn 3 opties:

 1. DIY pakket (Do It Yourself): Je ontvangt een persoonlijke inlogcode voor het digitale Dashboard en kunt daar zelf (minimaal 12) bloedwaarden invullen. Op een later tijdstip kun je gegevens uitbreiden met nieuwe biomarkers uit de herhalingstesten. Let op: het zelf invullen van je bloedwaarden vereist wel enige kennis over eenheden.
 2. Een compleet pakket: bestaande uit het Dashboard plus jouw ingevulde biomarkers die met een bloedtest worden gemeten. Er zijn 3 pakketten: Fitness ; Performance en Ultimate, waarbij per product steeds meer biomarkers wordt gemeten.
 3. Herhalingspakketten: 3 voordelige bloedtest pakketten voor een update van je biomarkers. Deze actuele waarden worden dan voor je aan je persoonlijke dashboard toegevoegd.
'Do It Yourself' optie

Heb je zelf al eerdere metingen van je eigen bloedwaarden? Bijvoorbeeld van je arts of na een gezondheidscheck op je werk?
Dan kun je met de voordelige ‘Do It Yourself’ mogelijkheid deze historische bloedwaarden zelf invullen in het digitale Dashboard. Je hoeft dan alleen het DIY-Dashboard te bestellen en geen bloed analyse te doen.

Welke DOELEN stellen?

Als je al je informatie hebt opgegeven in het dashboard en minimaal 12 biomarker waarden hebt ingevuld, vraagt het dashboard aan je om jezelf en doel te stellen. De adviezen die je krijgt gaan je helpen om jou persoonlijke doelen te bereiken. Voorbeelden van doelen die je kunt stellen zijn:

 • afvallen
 • meer energie
 • beter slapen
 • verbeterde conditie
 • spier opbouw/sterkere spieren
 • verbeterde spijsvertering/optimailzeren van metabolisme
 • spier opbouw
 • verbeterde kracht en vermogen
 • minder stress
 • verbeteren van bot gezondheid
 • verbeteren van cognitie
 • strijden tegen veroudering
Voorbeeld adviezen ...
 • Leer over de effecten per biomarker op je gezondheid
 • Ontdek welk voedsel effect heeft op jouw biomarkers
 • Dagelijkse updates over voedingsmiddelen bij jou doelen

Je ontvangt een goede toelichting op de gemeten waardes van jouw biomarkers. Die zijn in het dashboard rood (slecht), geel ( of groen( optimaal). Waar je arts vaak zegt dat je waarden ‘ok’ zijn, gaat het dashboard een stap verder: want goed is nog niet altijd optimaal!
Dan krijg je advies hoe je je waardes kunt optimaliseren. Dit kan zijn met voeding of door levensstijl aanpassingen. Deze adviezen worden voor je vertaald in heel specifieke voedingsmiddelen die je meer zou kunnen gaan eten, en hoeveel je er per week van binnen zou moeten krijgen. Ook houdt het dashboard goed rekening met mogelijke tegenstrijdigheden adviezen door jou combinatie van biomarkers. Deze worden eruit gefilterd zodat je hierdoor niet in de war raakt.
Tenslotte worden je voedingsadviezen vertaald naar boodschappen en zelfs recepten die binnen jouw specifieke dieet wensen liggen.
Als ergens niet van houdt kun je dit aangeven en houdt het dashboard hier rekening me en stelt het een ander menu voor. We gaan echt heel ver om jou te ondersteunen om je doelen te bereiken!

Het Proces : 

Proces van bestellen tot uw gezondheidsdashboard

7 HealthDashboard producten:

(klik op product voor meer informatie)

Nieuws

Nieuw: persoonlijke vetzuren analyse!

Nieuw: persoonlijke vetzuren analyse!

Verminder je risico op hart- en vaat ziekte met de vetzuren analyse. Krijg inzicht in jouw bloedwaarden voor de verschillende vetzuren en ontvang advies over de juiste voeding & supplementen om terug in balans te komen. Ik leg je uit waarom het nuttig is om je eigen vetzurenbalans te laten meten.

Lees meer
Hoe overleef ik mijn DNA-profiel!

Hoe overleef ik mijn DNA-profiel!

Een paar weken geleden heb ik de DNA voeding speekseltest gedaan via CheckYourself en nu heb ik dan mijn DNA-profiel ontvangen, een rapport dat focust op het verband tussen DNA en mijn voeding. Ik ben heel benieuwd! Degenen die me kennen weten dat ik als moleculair...

Lees meer

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

 • Wij ondersteunen je door het hele proces
 • Meer dan een standaard preventietest
 • Persoonlijk test advies op jouw vraag
 • Eenvoudige afname thuis
 • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
 • We respecteren en garanderen jouw privacy
 • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578