Check je DNA gezondheidsprofiel

op je aanleg voor voeding, sport en slapen

Geen verzendkosten
2x per week geleverd

DIY: Eenvoudige speekseltest
Makkelijk thuis af te nemen

Analyse in TOP-laboratorium
100% betrouwbaar

Mogelijkheid om uitslag te
bespreken in e-Consult

Wat kan mijn DNA mij vertellen?

DNA geeft je een blauwdruk voor je gezondheid. Je genen bepalen welke voeding wél en welke niet goed voor je is of welke vorm van beweging bij jou past als je wilt afvallen. Je DNA-profie geeft aan welke vetten je het beste verteert en de ideale hoeveelheid eiwitten in je dieet. Zelfs slaapproblemen kunnen worden veroorzaakt door je genen.

Kun je je DNA wel beinvloeden?

Je DNA verandert niet. Wat je wel kan veranderen is de mate waarin bepaalde eigenschappen (genen) tot uiting komen. Daarin kan je sturen. Je kunt je genen namelijk in bepaalde mate ‘uit’ of ‘aan’ zetten,  bijvoorbeeld door je voeding en je leefstijl.

Een DNA-test iets voor jou?

Wij bieden verschillende wetenschappelijk onderbouwde DNA- gezondheidsanalyses. Dit kan eenvoudig door een speekselmonster op te sturen.

Je kunt kiezen uit onze toegespitste DNA analyses op enkele tientallen genen (via Omnigen bv). Je ontvangt een rapport met toelichting over deze genen en de betekenis voor je gezondheid.

Omdat deze materie voor de meeste mensen behoorlijk nieuw en complex is adviseren we echter de uitgebreide optie waarbij je veel meer genetische informatie ontvangt inclusief  persoonlijke toelichting en vertaling naar concreet leefstijl en voedings advies door onze  epigenetische coach Boomer Anderson.

Nieuws

(scroll naar boven voor onze testen)
Nieuw: persoonlijke vetzuren analyse!

Nieuw: persoonlijke vetzuren analyse!

Verminder je risico op hart- en vaat ziekte met de vetzuren analyse. Krijg inzicht in jouw bloedwaarden voor de verschillende vetzuren en ontvang advies over de juiste voeding & supplementen om terug in balans te komen. Ik leg je uit waarom het nuttig is om je eigen vetzurenbalans te laten meten.

Lees meer
Hoe overleef ik mijn DNA-profiel!

Hoe overleef ik mijn DNA-profiel!

Een paar weken geleden heb ik de DNA voeding speekseltest gedaan via CheckYourself en nu heb ik dan mijn DNA-profiel ontvangen, een rapport dat focust op het verband tussen DNA en mijn voeding. Ik ben heel benieuwd! Degenen die me kennen weten dat ik als moleculair...

Lees meer

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

  • Wij ondersteunen je door het hele proces
  • Meer dan een standaard preventietest
  • Persoonlijk test advies op jouw vraag
  • Eenvoudige afname thuis
  • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
  • We respecteren en garanderen jouw privacy
  • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578