Veel gestelde vragen . . .

Zijn de testen veilig en betrouwbaar?

CheckYourself biedt de meest betrouwbare testen aan. Analyse van het monster vindt plaats in gespecialiseerde laboratoria die allen werken volgens de gangbare kwaliteitskeurmerken (CCKL en/of ISO).

Alle testen zijn wetenschappelijk goed onderbouwd. Dezelfde testen worden ook in de medische wereld gebruikt. Per test is de combinatie van gevoeligheid en sensitiviteit goed onderbouwd.

Toch is het goed om te beseffen dat 100% betrouwbare laboratorium testen (100% gevoeligheid en 100% specificiteit) niet bestaan. Want ga je voor 100 % gevoeligheid, dan is de test niet meer 100% specifiek omdat er kruis-reacties optreden met andere bacteriën of DNA die veel op het te detecteren bacterie materiaal lijkt. Dit geeft dan risico op ‘vals positieven’. Andersom zal bij een 100% specifieke test de gevoeligheid hier onder lijden. Voor elk van onze testen zijn de meest betrouwbare meetmethoden (meestal rond de 99%) gekozen die resulteren in een optimaal resultaat voor de consument.

Kwaliteit van een zelf af te nemen monster zal goed zijn als de instructies goed worden opgevolgd.
Dit geeft geen persoonlijke risico’s.

Hoe waarborgen jullie de privacy en veiligheid van gegevens?

Uw privacy is een belangrijk onderdeel van onze service. Wij hebben een privacy en veiligheidsbeleid dat Wij met U delen op deze website.
Daarin kun U precies lezen welke maatregelen wij nemen om Uw privacy te waaborgen.

link

beleid ontwikkeldHieronder volgen de maatregelen om Uw privacy te waarborgen.

 • Voor verzending van de test-kit hebben wij echter een naam en adres nodig. Als dat wilt kunt U een anonieme naam opgegeven bij de bestelling.
 • Verder ontvangt U een anonieme inlogcode voor het online raadplegen van de test uitslag. U kunt deze zelf veranderen als U wilt.
 • Onze testen worden discreet verstuurd. Op de CheckYourself verpakking staat het bestelde product niet vermeld. De SOA testen verpakken wij in een blanco enveloppe.
 • Ook in het laboratorium is niet bekend wie jij bent. Men heeft alleen een monster met enkele anonieme gegevens.
 • Testuitslagen worden niet bewaard bij de zakelijke persoonsgegevens. Als U de uitslag online raadpleegt ontvangt daarom een aparte link naar de testuitslagen.
 • Tenslotte wordt de testuitslag na ongeveer 1 maand van internet verwijderd. U dient deze dus tijdig te printen of op te slaan in een prive omgeving.

SSL: Alle privacy gevoelige gegevens die die digitaal wordne vastgelegd en verzonden worden afgewikkeld via een in de website ingebed SLL beveiligd portaal

Online testen. Hoe werkt dat ?

Voor een uitvoerige uitleg klink op deze link:

Hoe waarborgen jullie de kwaliteit ?

Wij hanteren het Privacy Waarborg keurmerk. Wij dragen hiermee uit dat wij op een eerlijke en zorgvuldig wijze omgaan met persoonsgegevens voor marketingdoeleinden.
Meer weten over dit keurmerk ? Ga dan naar: https://www.privacywaarborg.nl/consumenten/hoe-te-tonen/

Onze laboratoria zijn gecertificeerd met het CCKL keurmerk. Dit is accreditatiekeurmerk van CCKL en waarborgt onder andere dat dat onafhankelijke deskundigen hebben geconstateerd dat een laboratorium een goed en actief kwaliteitsbeleid voert.
Meer weten over dit keurmerk ? Ga dan naar: http://www.cckl.nl/index.php?pagina=43

Kan ik meerdere testen tegelijk bestellen?

Het is geen probleem om meerdere verschillende soorten testen tegelijk te bestellen (verschillende artikelen).

Voor Uw eigen veiligheid is het echter niet mogelijk om 2 dezelfde testen tegelijk te kopen. Het risico bestaat dan dat de uitslagen door elkaar gehaald worden.

Dus indien U meerdere dezelfde testen wilt bestellen, maak dan 2 aparte bestellingen aan. U krijgt dan verschillende bestelnummers, met aparte resultaten per test.

Kan ik een test doen als ik zwanger ben?
Hoe krijg ik de uitslag ?

Je ontvangt bij je test kit een unieke anonieme code. Door in te loggen met gebruikersnaam en de code op deze kaart heb jij toegang tot jou persoonlijk uitslag. Dit is voor niemand anders toegankelijk. In alle gevallen ontvang je een rapport met jou resultaat en uitleg hierover.

De uitslag is er, en dan ?

Je krijgt van ons uitleg bij de uitslag. Ook geven wij advies over verdere stappen. Deze kan afhankelijk zijn van het type test.

Bij een positieve uitslag (dus je hebt de aandoening) is ons advies in de meeste gevallen om een afspraak met je huisarts te maken voor verdere behandeling. Neem dan het CheckYourself testrapport mee. Je kunt het uitprinten of downloaden binnen 30 dagen.

Bij een negatieve uitslag (dus je hebt de aandoening niet) hoef je meestal ook geen verdere actie te ondernemen.

Wat als ik mijn code kwijt ben ?

Helaas, dat is heel spijtig.
Ons advies: bewaar je code goed !

Het concept van Check Yourself is gebaseerd op volstrekte anonimiteit.
Wij hebben jouw code dus niet.
Vraag snel een nieuwe test aan en neem eenvoudig een nieuw monster af.

Kan ik (anoniem) met een arts spreken ?

Dat kan op dit moment nog niet.
Wij gaan in de toekomst wel de mogelijkheid bieden om een chat-sessie met een arts te starten.

Worden jullie testen vergoed ?

Of een test vergoed wordt hangt af van je ziektekostenverzekering.
Over het algemeen vallen de kosten van onze ‘laboratorium analyse’ testen niet in de basisverzekering.
In veel gevallen vallen de kosten in het eigen risico.

Kun je vrijdagmiddag na 5 uur nog je monster opsturen zonder vertraging bij PostNL?

Ja dat kan, Maar niet via de gewone brievenbus.
Er bestaat een mogelijkheid om ‘medische post’ te versturen in het weekend via bepaalde postpunten.
Voor een overzicht van deze post punten zie ……….

Overige test categorieën

Gezondheid-Checks

Jouw ‘APK’ met een vingerprik!

Hart & Vaten

en risico op Diabetes type2

Voeding & Leefstijl

Vitamines – Afvallen- Vega check

Medicijn (bij)-werkingen

Werken cholesterolpillen bij u?

Health Dashboards

Volg je eigen biomarker-waarden

Persoonlijk DNA profiel

Sport en Voeding optimalisatie

Lyme Infecties

Basis; Follow-up of Uitgebreid

SOA's

Chlamydia & Gonorroe

Hormoon disbalans

 Schildklieren – Stress check

Benieuwd hoe een CheckYourself test werkt? Download het gratis rapport

In het rapport zie je hoe de uitslagen van CheckYourself worden voorzien van algemene toelichting, maar ook van een persoonlijk advies om je verder te helpen. Zo weet je gelijk waar je bij ons aan toe bent.

Waarom CheckYourself?

 • Wij ondersteunen je door het hele proces
 • Meer dan een standaard preventietest
 • Persoonlijk test advies op jouw vraag
 • Eenvoudige afname thuis
 • Begrijpelijke uitslagen en toelichting
 • We respecteren en garanderen jouw privacy
 • Gecertificeerde laboratoria

Veelgestelde vragen

Het stresshormoon cortisol is cruciaal voor je energie en gezondheid maar als het uit balans is, ben jij dat ook. Lees in dit artikel hoe jij kan herkennen of je Cortisol levels onder controle zijn.
Het is algemeen bekend dat overgewicht een risico is voor je gezondheid maar er zijn andere factoren die ook een verhoogd risico kunnen geven en gezamenlijk een groot risico vormen voor hart- en vaatziekten en diabetes. De volgende factoren spelen een belangrijke rol: schadelijk buikvet, te hoge bloeddruk, ongezond cholesterolgehalte door de verhouding van HDL en LDL lipoproteïnen, insulineresistentie (een hoog suikergehalte in het bloed) en een hoge concentratie vetten in het bloed (triglyceriden). Doe hier een korte gezondheidscheck om je risico's in kaart te brengen.
Er zijn andere schildkliertesten die je kunt doen, maar het is wel verstandig om eerst te checken of je klachten met je schildklier te maken hebben.
CheckYourself gelooft in de waarden van gerichte testen om meer informatie over je gezondheid in kaart te brengen. Het is een puzzel die we samen met jou in gaan oplossen. De combinatie van je aanleg (DNA testen) en gericht functionele testen kunnen je inzichten geven die je zelf kan toepassen in je leven. Het gaat dus niet over ziektebeelden waar je zelf niets aan kan doen.
De uitslagen van Check Yourself zijn voorzien van voeding en lifestyle adviezen op maat. In sommige gevallen maken we gebruik van andere biomarkers dan de huisarts. Daarnaast focussen we op preventie en gebruiken wij streefwaarden i.p.v. referentiewaarden. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Ja, er zijn meerdere biomarkers die we een kaart kunnen brengen. In dit blog lichten we alles hierover toe.
Vragen? Bel: +31850600578